fbpx

Motivation

Motivation er i hvor høj grad, vi har lyst til at lave en handling. Om det er en opgave på jobbet eller læse en bog hjemme, så afgør din lyst til at udføre handlingen om du får det gjort. Lysten til at udføre en handling er betinget af, hvad den handling giver dig.

Er det en opgave på jobbet, som giver dig glæde eller energi, så er lysten til at udføre opgaven som regel stor.

Er det en kedelig bog, du skal læse, fordi den er en del af pensum, er lysten knap så stor. At læse den bog er bare noget, som du skal have overstået.

Motivation giver arbejds- og livsglæde

De handlinger, som giver glæde, energi eller inspiration, er, vi super motiveret til at udføre. Og dem, som er kedelige, drænende eller føles ubehagelige, er, vi overhovedet ikke motiveret til at udføre.

Vi kender alle det, at vores job kan være drænende. Vi er trætte, når vi kommer hjem, og det har været en dag fyldt med kedelige opgaver, sure  og afvisende kollegaer, og alt muligt som bare ikke gik godt. Chefen opdager slet ikke den indsats, man har lavet. Eller man har en følelse af, at det er helt ligegyldige opgaver man får stillet. Og om man er der eller ej, vil ingen bemærke (føler du).

Er det sådan de fleste dage er, forsvinder motivationen til at tage på arbejde.

At tage afsted på et arbejde, hvor man har det sådan, giver intet.

Det tilfredsstiller ingen af vores behov for anerkendelse og at være en del af et fællesskab. Eller følelsen af at bidrage. Man tjener bare penge til at betale regningerne. Og i længden er det – for de fleste – ikke nok.

Da det hele var drænende

Jeg har selv haft et job, hvor det hele bare var drænende.

Og de tegn jeg fik som tydede på, at min motivation manglede, var:

  • At jeg kedede mig enormt
  • At jeg var kort for hovedet over for alle, var utilfreds med alt
  • At jeg overhovedet ikke havde lyst til at lave noget som helst når jeg havde fri, var drænet for energi
  • At jeg havde en følelse af, at jeg ikke brugt mig selv nok, ikke blev udfordret
  • At jeg havde en følelse af, at det var fuldstændig ligegyldigt om jeg var der eller ej

Den manglende motivation får os til at føle os fastlåste, utilfredse og energiforladte. Eller utilstrækkelige og dermed får man en lav selvværdsfølelse. Og vi kommer til at bruge vores liv på noget, som i bund og grund er ligegyldigt.

Find årsagen til manglende motivation

Når vi kan mærke, at motivationen mangler f.eks. i forhold til jobbet, er det vigtigt at finde ud af hvorfor. Så du kan få glæden og energien tilbage. Og leve et liv hvor du føler dig i live.

Hvorfor er den forsvundet? Er der kommet ny chef? Nye kollegaer? eller har der været en omstrukturering af dine opgaver, siden du startede på dette job? Dette har måske påvirket dig og dit fokus. Eller din måde at opfatte dig selv og andre på.

Genkender du de tegn, jeg havde på manglende motivation?

Skal glæden og energien tilbage?

Glæder mig til at møde dig.

Kærlig hilsen

Charlotte.

 

Kontakt mig i dag

personlig certificeret coach chatlotte lundskov coaching

“….I mine samtaler med Charlotte har jeg oplevet at genvinde modet til at være ærlig og autentisk. At være mig selv og turde at stå ved det.

Charlotte er så hjertevarm og dejlig at snakke med, og hun mødte mig lige der, hvor jeg havde behov for det.

Det har været spændende og lærerigt at opleve, hvordan samtalerne var et fantastisk rum til at udvikle mig i. Det har været så trygt og fint. En helt igennem god og opbyggende oplevelse for mig….”

Julie, 23 år

“….Charlotte er en mild, empatisk og tillidsvækkende person, som fra første øjeblik fik mig til at åbne op. Hun har en særlig evne til at stille spørgsmål, der skaber reflektion. Og dermed kunne jeg opnå en større dybde i mig selv og en større klarhed, over hvilken vej der er den rigtige for mig at gå.

Mine bump på vejen er der stadig – men nu vælger jeg at kigge på dem med mere ro,

nærvær og lethed. Det giver mig styrke til at handle.

Af hjertet tak Charlotte….”

Jette, 53 år

Det er her, på mit kontor, vi har mulighed for at mødes til sessionerne.

Coachingforløb coaching forløb coaching coach personlig life forløbet