Jeg vil gerne dele et par tanker med dig. Måske du kan genkende dig selv, i det tankermønster jeg beskriver.

Kender du det, at der er noget du virkelig gerne vil. Noget du gerne vil gøre fordi det vil være godt for dig, og det liv du gerne vil leve. Men du bliver ved med at udskyde det. Finder undskyldninger for at du ikke behøver gøre det lige nu, men engang når…….. Og du laver overspringshandlinger igen og igen. Og du får det aldrig gjort.

Ekspert i at udskyde

Hvorfor? Har jeg spurgt mig selv mange gange.

Jeg har været ekspert i at udskyde. Jeg har oplevet så mange gange, at jeg har taget en beslutning om noget jeg gerne vil. Lagt en plan for hvordan jeg kan handle på den beslutning, og er bare så klar. Men der sker bare ingenting. Der er bare et eller andet som forhindre mig i at handle. Jeg møder en mur af modstand.

Hvorfor oplever vi denne modstand

Den mur af modstand opstår fordi, der er en skyggeside på spil. Vi skal, for at handle på vores beslutning, handle på en måde som kræver, at vi påtager os en væremåde, en egenskab, som vi absolut ikke har lyst til skal være en del af os. Fordi vi som børn har lært, udfra vores forældres reaktion, at de egenskaber, de væremåder, var forbudte, grimme, ikke velansete, forkerte, ikke pæne, uartige, unødvendige, ubrugelige. Så dem tog vi en ubevidst beslutning om, at de egenskaber kunne det ikke “betale sig” at have. Så de blev pakket væk, sat ind i skyggen.

Vi laver som børn en ubevidst vurdering af hvilken egenskaber som giver “point” – forståelse, anerkendelse – og hvilken som ikke giver point. Og dem som ikke gav point, lukkede vi ned for. Det kunne fx. være: Spontan, legende, fjollet, dansende, tænksom, pjattet, sårbar, åben, opmærksomhedskrævende, eventyrlysten, drømmende, fantasifuld, skabende, begejstret, fordybet, målrettet. Som du ikke fik forståelse og anerkendelse for.

Vi blev derimod, som børn, via vores forældres reaktion, dømt på at vise disse egenskaber. Og det fik os til at føle os, forkert, uønsket, afvist, ikke set, ikke hørt, ikke vigtig.

Og det var ikke en rar fornemmelse at stå med som barn. Så derfor lukkede vi ned for disse egenskaber, satte dem i skyggen. For de gjorde ikke noget godt for os.

Og nu står vi og vil gerne handle på en beslutning, som netop kræver, at vi er en af de egenskaber, som vi blev dømt på at være som barn. Så det er forståligt at vi har modstand på at handle. For vi har ikke lyst til at genkalde, den følelse vi havde som barn af at være fx. uønsket eller forkert. Så derfor udsætter vi at handle på vores beslutning.

Så hvad nu?

Du kan stille dig selv følgende spørgsmål

Jeg vil når du er her i din process, anbefale dig at stille dette spørgsmål til dig selv: Hvad skal jeg kunne tåle at andre siger om mig, tænker om mig eller mener om mig når jeg handler på min beslutning? Er det fx. at jeg er: Egoistisk, frembrusende, selvfed, krævende, besværlig, opmærksomhedssøgende, selvpromoverende, inkompetent, svag, dum, kontrollerende, manipulerende, respektløs, patetisk, dominerende, iscenesat, falsk, kunstig, Og hvad du ellers kan mærke, er det allerværste nogen kunne sige til dig du er.

Skriv alle egenskaberne ned. mærk efter hvad de ord gør ved dig. Se på dem hver dag. Sig dem højt til de ikke længere påvirker dig.

Og prøv nu at overvej dette; Nu ved du hvad det værste nogen kan kalde dig, tænke og mene om dig er. Og du ved hvorfor. Du ved nu også, hvorfor du har modstand på at handle. Så måske er det ikke længere helt så “farligt” at handle nu?

Så afsted med dig. Udlev din drøm, skift job, flyt, gå på date eller hvad nu du har besluttet at gør. Jeg ønsker af hele mit hjerte at, du nu har mod til at føre din beslutning ud i livet. Og jeg håber dette lille indlæg, har været med til at inspirere dig til nye selvindsigter.

Af hjertet tak for din tid. Ønsker en glædelig jul til dig og dine kære.

Kærlig hilsen

Charlotte.