Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/charlottelundskov.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Værdier - beslutninger - Sammenhængen | Charlotte Lundskov

For et par uger siden deltog jeg i en værdiafklarings proces. En meget givende og overraskende proces. Hvad er dine 3 grundværdier blev der spurgt. Øhhh jo det er vist nok …… Jeg havde et lidt defust billede af hvad de var. Men det blev helt klart, efter at jeg havde haft fokus på det. Prøv at spørg dig selv:

Hvad er dine 3 grundværdier? Hvilken følelser/indre tilstande er vigtige i dit liv?Står de helt klart for dig? Hvis de gør, er det dem du skal tage dine beslutninger udfra. Kender du dine grundværdier, ved du altid hvad som er det rigtige for dig at gøre i en given situation. Hvad enten det vedrører job, bolig, parforhold eller noget helt fjerde.

For mig blev det klart at selvkærlighed er den vigtigste værdi for mig. Og for mig er selvkærlighed – selvudvikling, at stå stærkt i mig selv. Hvilket jeg kan aller bedst når jeg kender mig selv, derfor fokus på selvudvikling. Så jeg forsøger at tage udgangspunkt i: er det her godt for mig, gør det noget godt for mig. Så jeg får en følelse af, at stå stærkere i mig selv. Så min selvkærlighed kan blive større. Derved får jeg mere kærlighed at give til andre. Det vil give mig en følelse af glæde og frihed. En indre ro, mod og indre styrke. Handlekraft og muligheden for at udleve min passion. Som er, at inspirere andre til, at se alle de muligheder de har, med alt det de er og kan.

Vær ærlig overfor dig selv

Jeg ved godt mange vil sige, selvfølgelig kender jeg mine værdier. Og det syntes jeg er stærkt gået, for det kan være en svær proces at nå frem til ens værdier.

Det vigtigste er, at du skal være helt ærlig, ellers finder du ikke de ægte værdier. Og så lever du lidt på en løgn. Du tager beslutninger på et falsk grundlag. Skaber det et lykkeligt liv fyldt med alt det som er vigtigt for dig? Nej, efter min bedste overbevisning er det præcis det modsatte der sker. Lyver du overfor dig selv, og har grundværdier som ikke er ægte, får du et liv med rødder i noget som skaber det forkerte indhold i dit liv. I forhold til den følelse/indre tilstand du ønsker aller mest, i dit liv. Og du skaber en utilfredshed, en tomhedfølelse eller en følelse af at være fastlåst.

Lever du I overensstemmelse med dine værdier, fremstår du som et meget autentisk menneske med høj integritet. Og at kende sine værdier, kræver at man kender sig selv helt inderst inde.

Min passion er, at du kender dig selv, og ved hvad du står for.