Når jeg er i naturen med udsigt til smukke blomster og med tid til lidt eftertanke…

Elsker jeg at lade tankerne flyve. I dag har de svævet rundt om min tilgang til livet, og hvad som giver mig energi. Det kan beskrives med tre ord:

Frihed – Glæde – Handlekraft.

Følelsen af frihed er for mig, at jeg kan gøre det som jeg har lyst til og behov for, uden at lade mig hæmme af hvad, andre tænker og mener om mig.

Den følelse af frihed, giver mig en enorm glædesfølelse i kroppen. Den glæde er mit drive, som giver mig handlekraft. Og når jeg handler, og gør noget for at forbedre og ændre noget i mit liv, så får jeg igen en følelse af frihed indeni …. Og mere glæde, mere energi og mere handlekraft…. Og et energiloop er tilgængeligt.

Men før jeg kom dertil, var jeg nødt til at finde ud af hvad, der skulle til førend jeg havde følelsen af frihed. Og for mig var det at erkende, at jeg i mange år havde gjort alt det som andre forventede af mig. Og helt glemt mig selv. Glemt at mærke efter hvad jeg havde lyst til og brug for.

Den følelse af altid at skulle leve optil andres forventninger til mig, for ellers ville de ikke kunne lide mig – det var i hvert fald det jeg var overbevist om – og min tilsidesættelse af at mærke efter hvad, jeg havde lyst til og brug for – gav mig en følelse af at være rullet ind i reb. En følelse af at jeg overhovedet ikke kunne bevæge mig.

Jeg var ved at forsvinde, helt tom indeni. Det var jeg nødt til at ændre, for at mærke mig selv igen. Så det indre tomrum kunne blive fyldt op igen.

Mit næste skridt i processen var, at genopdage mig selv. Og stille disse spørgsmål til mig selv; Hvad havde jeg lyst til og brug for? Hvad var vigtigt for mig? Hvad fangede min opmærksomhed? Hvad syntes jeg var interessant? Hvad havde jeg en passion for? Hvad var mine vigtigste værdier? Hvilken oplevelse gav mig noget? Hvad fik mig til at glemme tid og sted? Hvad længes jeg efter?

Jeg mærkede efter, helt ind hjertet. Det var på ingen måde nemt, når jeg havde pakket det hele væk i en kuffert. Og sat den langt væk på et hemmeligt loft.

Men jeg fandt kufferten, og fik den pakket ud. Og indeni lå de tre ord:

Frihed-glæde-handlekraft. De tre ord giver mig muligheder, og mod.

Nå, nu må jeg tilbage til verden omkring mig. Tænk over hvilken tre ord som kunne være din indre handlekraft.