Ja, hvad er dine skyggesider? Hvilken egenskaber frastødes du af? Dømmer du? Eller elsker du?

Min skyggeside

Jeg har for eksempel en skyggeside på langsom.

Forleden da jeg var nede og købe ind, går jeg hen til køledisken for at købe mælk. Og der står der så een som tager utrooolig laaang tid om at vælge det som skal i kurven. Hold nu op hvor blev jeg irriteret. Hvorfor?

Fordi han tillod sig at tage sig tid til at overveje hvad han havde lyst til. Han satte lige et spejl op, hvor jeg blev mindet om at jeg ikke altid mærker hvad jeg har lyst til, og tilsidesætter mig selv. Og blev irriteret over at han gjorde noget jeg ikke kunne. Så blev lige gjort opmærksom på at jeg har en skyggeside på langsom. Som så kræver at jeg finder ud af hvornår, er jeg selv langsom? Og hvad er gaven i at være langsom?

Jeg syntes simpelthen skyggearbejde er dybt fascinerende, en kilde til utrolig givende indsigter.

Når du er ude blandt mennesker, kan du spørge sig selv, for at være nysgerrig på egne skyggesider: hvem observere jeg bare og hvem reagere jeg på?

Vi kender alle den situation, hvor vi møder nogen, om hvem vi tænker; hold da op hvor er de larmende, for selvsikre, opmærksomhedskrævende, frembrusende, egoistiske, nærige, fylder, selvfede, selvudslettende, magtsyge, ensporet… Og de mennesker irriterer os, de gør et eller andet ved os. Vi dømmer dem, syntes de er noget som vi ikke bryder os om. De er noget som vi bestemt ikke syntes vi selv er.

Men sagen er den at, når vi kan se en egenskab i andre, som vi bestemt ikke bryder os om, er det fordi vi ubevidst genkender den. Vi har bare sat den ind i mørket hvor vi ikke kan se den, har sat den i skyggen. Fordi det er noget vi ikke vil være. Vores skyggesider

Som barn

Men egenskaben vi ikke kan lide, er derinde et sted, vi vil bare ikke kendes ved den. Måske fordi vi som barn oplevede, når vi med strålende begejstring kom og viste en tegning, fik at vide; ” nu skal du være stille, du må ikke afbryde, de voksne taler”. Der satte du muligvis begejstringen i skyggen. Så om dem, som viser begejstring, tænker du; de er larmende eller frembrusende.

Eller måske har du oplevet at du var ked af det og søgte trøst og fik beskeden” stille vi arbejder, og vil ikke forstyrres “. Der har du muligvis sat vigtigheden af dine egne behov i skyggen. Så når du møde mennesker, som får hvad de ønsker og beder om, tænker du” de er egoistiske eller krævende”

Men det super spændende er så at gå på opdagelse. Og blive bevidst om alle de egenskaber, du reagere på hos andre. Og genkende en situation hvor du faktisk også var….. Vi er det hele, noget er bare sat væk i skyggen, fordi det har vi lært bedst kunne betale sig, i kampen om at få kærlighed og anerkendelse.

De lyse skygger

Det samme gælder de lyse skygger, de positive egenskaber. Alt det du beundre, elsker og tiltrækkes af hos andre, har du også i dig. Ellers ville du ikke være i stand til at genkende det hos andre. Er det ikke bare en lækker viden. Så når du får øje på en lækker egenskab hos et andet menneske, så er du det også. Den skal bare frem i lyset, dyrkes og fremelskes. Du har glemt du havde den. eller den er gemt væk, fordi du lærte som barn at det kunne bedst betale sig.

Måske fik du ofte at vide som barn “pas nu på du ikke falder”, eller “pas nu på, det er farligt”. Eller “pas nu på de fremmede mennesker”. Der satte du måske eventyrlysten, spontaniteten eller modig væk i gemmerne. Men alle de lækre positive egenskaber er derinde i dig. Find dem frem og vær dem fuldt ud.

Mine coaching sessioner har til formål; at du sætter ord på dine tanker, og handler på det du kommer frem til i processen. Samt inspirere dig til at blive bevidst om, hvor er dine skyggesider, og hvordan påvirker de dig og den måde du lever på. Kontakt mig her.